Inredningtips för att överleva vintern

Vintern är här och vad är mysigare än vara hemma och dona, pyssla och förändra sitt hem. För låt oss vara ärliga, på vintern vill man helst bara vara inne. Efter en lång dag på arbetet eller ute i snöyran är det skönt att bara komma hem och kunna slappna av och njuta. Även om vi har mycket fokus på att inreda inför jul är det trots allt en lång tid framöver som är väldigt mörk. Därför behöver vi ha saker i hemmet som piggar upp.

Förvaring

Under vinterhalvåret är det många som problem med förvaringen. Vi drar fram större skor, tjockare kläder och framförallt mössor, vantar och halsdukar som ligger huller om buller i hallen. Har man hakat på trenden att ha öppen förvaring, alltså där man faktiskt kan se allt vad hyllorna innehåller finns det saker att göra åt det när kaoset blir ohanterbart. I tidningen Elle skriver man om Kon Mari-metoden. Där är ett av många tips på att förvara saker i lådor och gärna också ha lådor i lådorna. Det är ett tips, skaffa snygga och matchande lådor till hatthyllan och i lådorna kanske ha separata fack för vantar och mössor för att undvika kaos. Det ser också mycket snyggare ut att kliva in i en hall där det faktiskt är ordning och reda.

Hemkörning

Vill man göra större förändringar kan man faktiskt göra det även under vintern. Beställ hemkörning! Oavsett om man vill köpa nya matstolar, säng eller soffa så passa på. Vintern handlar om att unna sig och försöka ha det så bra som det bara går. Ett hett tips, som Metro Mode, skriver om är rotting. Håll utkik efter så mycket rotting det bara går, det är extremt trendigt denna vinter!

Klimatsmart

Tidningen Sköna Hem skriver även om vinterns trend som självklart är att vara klimatsmart. Det är viktigt att när man köper inredning faktiskt tänka hållbart eftersom vi vill att produkterna ska hålla längre. Det kan vara genom att bara köpa produkter som är gjorda av återvunnen plast eller förnybart trä. Självklart kan man även köpa saker second hand för att undvika att köpa allting nytt. När det gäller färger är neutrala färger som beige, grönt, vitt, grått harmoniska under vintern. Sådana färger som vi skandinaver älskar. Vi behöver inte ha massa starka och klara färger under vintern utan vi vill kunna gå lite i ide. Däremot är det stort fokus på ljuskällor. Varför inte ställa fram extra lampor eller ljus för att faktiskt kunna lysa upp hemmet lite? Sommaren och ljuset kommer alltid tillbaka. Vi kan faktiskt få lov att unna oss att vara inomhus mer vissa årstider och då måste vi självklart få ha det så mysigt som möjligt under tiden.