Nya dörrar gör mycket för inredningen

När man gör snyggt i sitt hem, inreder och målar om, är det en sak som man sällan tänker på – innerdörren. Idag har innerdörrar blivit så självklara för många människor att man inte längre ens funderar på att de finns där. Vi ser inte dörrarna och inte heller vet vi hur många vi har. Det är kanske enbart när dörrarna är till besvär som vi faktiskt lägger märke till dem, men sanningen är att innerdörrarnas utseende har stor påverkan på hur vårt hem ser ut.

Även innerdörrar kommer att börja åldras och bli slitna. Eftersom man sällan lägger märke till dessa är risken stor att man känner en viss vantrivsel i sin bostad, utan att ens förstå vad det beror på. Att byta innerdörrar går relativt snabbt och de allra flesta klarar av det lilla renoveringsprojektet utan hjälp eller hantverkare. Det enda som krävs är att du byter ut de gamla innerdörrarna mot nyare och mer moderna alternativ. Det har t.ex. blivit mycket populärt att använda sig av pardörrar till både ytterdörr och in till vardagsrum. Pardörrar är mycket vackra och ger en mer exklusiv känsla i din bostad.

Renovera innerdörrarna – också ett alternativ

Det kan finnas flera orsaker till varför man inte vill byta ut sina innerdörrar helt. Det kan t.ex. handla om att man bor i en hyresrätt och inte har tillåtelse från hyresvärden, men det kan också handla om att ekonomin inte räcker till eller att man vill bevara husets originaldelar och därmed dess karaktär. Om du inte vill köpa nya innerdörrar kan du istället renovera de som du har idag. Det finns flera sätt som du kan göra detta på, men de vanligaste är att olja, lackera eller måla om. Oavsett vilken metod du väljer och vad som passar bäst så kom ihåg att alltid tvätta dörren ordentligt innan du sätter igång. Finns det gammal lack eller små hack i dörren så se till att göra en ordentligt slipning först. Det kan du göra med sandpapper eller en slipmaskin.

Köpa innerdörrar

Har du valt att köpa nya innerdörrar kommer du slippa en hel del extrajobb, men du kommer också få betala en del. Det är ytterst sällan som man endast köper en eller två dörrar. Byter man ut, så byter man ut alla. Nya innerdörrar gör dock otroligt mycket för känslan i ett hem och allt ditt jobb med din inredning kommer att komma till sin fulla rätt. Du kan besöka en fysisk butik för att köpa nya innerdörrar, men du kan även beställa dessa på nätet. Fördelen med att handla online är att du får dina dörrar hemkörda till din bostad och om företaget erbjuder, även hjälp med att bära in dem.