Inred kontoret mysigt

Arbetar du på en plats där du har möjlighet till ett eget kontorsrum? Då kan det vara kul att få rummet att kännas mer personligt, ombonat och mysigt. Du kommer trots allt att spendera många timmar av ditt dygn på din arbetsplats och den kalla, tråkiga och intetsägande ytan kan behöva piffas upp. Att inreda på kontoret är dock inte helt lätt. Det är inte säkert att du får göra så många förändringar som du själv önskar. Du kommer t.ex. inte att kunna måla om, lägga in mattor eller byta ut taklampa. Det gäller att hitta de där småknepen som kan göra stor skillnad.

Det har blivit mycket vanligt att använda sig av så kallade coworking space där du kan hyra kontor för dagen eller på återkommande basis. Det här är ett utmärkt alternativ för den som behöver en tillfällig plats att arbeta på eller t.ex. vill ha en lokal inför möten och konferenser. Du kommer dock inte att kunna förändra inredningen i ett tillfälligt rum. Du lånar det endast över dagen och lämnar tillbaka det i samma skick när du är klar.

Inredningstips för kontoret

Färg: Att färger kan få oss att må bra är troligtvis ingen nyhet. Ingen människa skulle må bra av att sitta i ett grått rum hela dagarna. Du kommer inte kunna måla om, men du kan ta in färg i alla dess former. Det kan vara att du byter ut din kontorsstol till ett färggladare alternativ eller att du tar in dekorationer i regnbågens alla färger.

Växter: Ditt rum kommer snabbt att förvandlas till ett mysigt krypin om du använder dig av växter. Här är det bra om du satsar på gröna och tåliga alternativ. Växter håller längre än blommor och du kommer t.ex. behöva något som kan stå sig över helgerna.

Punktbelysning: Har du bara en stark och kall taklampa att använda dig av? Då kan punktbelysning och olika, små ljuskällor göra stor skillnad! Satsa på en fin bordslampa som du kan ha på skrivbordet och glöm inte bort fönsterlampan. Utöver att du skapar stämning och får fina inredningsdetaljer kommer ditt kontorsrum att bli mer inbjudande för dig att vistas i.

Ordning och reda: Det finns få saker som kan påverka dig så mycket som ett kontor som är stökigt och rörigt. Har du tröttnat på de tråkiga kontorsmapparna och sorteringsfacken så satsa på nya, fina alternativ. Det blir roligare att hålla ordning och reda om du har snygga förvaringsmöjligheter och dessutom får du en arbetsplats som du kommer att trivas mycket bättre på. Här kan du till och med pyssla själv. Införskaffa dig några riktigt snygga förvaringslådor med lock som du kan använda till alla dina papper, pennor och tillbehör.