Så viktiga är inrednings- och väggfärgerna

Väggfärg, golv och tak är stora delar i ett rum och en viktig grund i inredningen. Då väggarna utgör en stor del av rummet rent ytmässigt, gör färgen på dessa en enorm skillnad för inredningens helhet. Därför bör du välja väggfärg med omsorg, och överväga hjälp av proffs om du inte känner dig säker på dina egna färdigheter. På så sätt blir du lättare nöjd med grunden för resten av inredningen.

Att ta hjälp av målare när du ska måla om eller tapetsera gör det smidigt för dig samtidigt som du kan känna dig säker på ett fint resultat. Känner du dig osäker på färgvalet kan det kännas extra bra att välja målare med stort intresse för färgsättning och inredning, så att du kan få hjälp även där. Ett annat tips är att använda dig av färgprover om du inte är helt säker.

Lek med bas- och accentfärger

Ett sätt att bryta av i rummet är att välja mattor i en accentfärg. Det kan vara en bra idé att vara mer lekfull med just accentfärgerna genom detaljer som gardiner, prydnader, lampor, tavlor och kuddar. Detta då de byts ut lättare och oftare än väggfärgen och större möblemang. De flesta vill behålla väggfärgen flera år och då är det bra att välja en något neutral färg som du vet att du kan trivas med även om trendkulören gör kortvarig karriär. Ett sätt att förnya rummet på, utan att måla eller tapetsera om hela rummet, är att välja en fondvägg. Eftersom den inte behöver omfatta en särskilt stor yta kan du kanske våga dig på ett mer färgglatt eller mönstrat motiv på tapeten.

Bästa inredningstipsen