Att inreda med posters

Det kan ibland kännas svårt och jobbigt att hitta rätt tavlor eller posters att hänga upp på sina väggar. Det finns nämligen så otroligt många att välja mellan. Ett tips är att du väljer posters som passar med resten av din inredningsstil, samtidigt som de visar din personlighet och självklart att du tycker om motivet.

Tips hur du inreder med posters

Egentligen finns det inga rätt eller fel när du ska hänga upp posters. Det viktigaste är att du själv känner dig nöjd. Men samtidigt finns det några tips på vad som kan vara bra att tänka på så det inte ser helt knasigt ut.

Innan du kan hänga upp dina posters måste du självklart köpa dem. Det finns flera butiker på nätet där du kan beställa hur många posters du än vill och behöver. Om du ska skapa en sorts tavelvägg kan det vara smart ifall du dubbelkollar om motiven kommer passa ihop eller inte innan du väljer att köpa dem.

Gör som konsthallar och museum

Ett tips när du hänger tavlorna, eller dina posters är att de hänger på samma höjd som de gör i ett museum. Det innebär en höjd på minst 152 centimeter upp till 160 centimeter. Denna höjd anses vara perfekt för de allra flesta rummen.

Den rätta platsen

Förutom att du bör hitta en bra höjd för dina posters är det dessutom viktigt att du hänger upp dem på rätt plats. Du kan välja om du vill att de ska hänga där de verkligen kommer synas eller hänga upp dem på platser där de är mer diskreta. Vanliga platser att hänga upp motiven är ovanför skrivbordet, soffan och så vidare. Ett annat alternativ är att skapa en snygg tavelvägg med flera motiv som sitter tätt ihop.

Symmetri samt asymmetri

En sista sak som du bör tänka på är hur du ska hänga upp motiven. Ska du använda dig av en symmetrisk hängning, vilket kan anses lite förutsägbar, eller vill du istället leka lite med storlekar och höjder? Det kan få ditt rum att kännas mer kreativt, levande och lite oväntat.