Mattor – en praktisk och stilren inrednig

Att inreda våra hem med mattor är något som både kan ge hemmets olika rum ett lyft, och de fyller många gånger en funktion. Mattor kommer i olika färger, former och material. Till exempel en viskosmatta till vardagsrummet eller en matta i bomull till badrummet. Som du kanske har förstått vid det här laget är det mattor vi kommer att lägga vårt fokus på i det här inlägget. Fortsätt gärna läsa för att ta reda på hur du bäst inreder med mattor.

Vardagsrummet

Eftersom vardagsrum oftast är något större än resten av hemmets rum och dessutom är det rum där vi samlas så är mattan en stor och viktig del av ett vardagsrum. När det kommer till att välja rätt sorts matta till vardagsrummet ska du tänka på att mattan ska vara enkel att dammsuga eftersom vi tenderar att äta i vardagsrummet och därmed smula. Sedan kan du välja vilken form, material och färg du vill. Du kan antingen välja att matcha mattans färg med resten av inredningen eller låta mattan bli en färgklick.

Sovrummet

Att ha en matta i sovrummet är något som både kan ge en extra mysig känsla och ge sovrummet ett lyft. De flesta sovrumsmattor brukar bestå av ett tjockare, fluffigare material som bidrar till extra trivsel på morgonkvisten när man sätter ner sina fötter i en mjuk matta. När du ska välja färg till den matta du ska ha i ditt sovrum kan du tänka på att välja en färg som går i harmoni med resten av sovrummet eftersom sovrummet ska ha en lugnande effekt. Om ditt sovrum går i beiget kan även sovrumsmattan göra det.

Badrummet

Badrumsmattan är den sortens matta som fyller flera funktioner. Den kan vara en stilren inredningsdetalj, men den fyller också en funktion i och med att den samlar fukt. Badrumsmattor brukar vara något mindre än andra mattor och du ska välja en badrumsmatta som har ett material som tål mycket fukt.

Hallen

Precis som med badrumsmattor kan hallmattor både vara stilrena och funktionella. De allra flesta hem har en matta när man kommer innanför dörren. Det är för att man enkelt ska kunna torka av sina skor och slippa smutsa ner resten av hallen. Hallmattor är inte bara praktiskt för människor, om du har hund är det på denna matta som hundens smutsiga tassar torkas av efter att ni varit ute på en promenad. En hallmatta kan också vara en matta som ligger längs med rummens korridorer och används för att leda gäster mellan rummen.

Kontoret

När du ska välja en matta till ditt kontor kan du välja en matta i ett uppiggande mönster eller i en mer färgglad färg. När du har en matta som ger dig energi i den miljö du ska arbeta i kommer din arbetsplats att kännas roligare att vistas i och du blir mer inspirerad.