Inredning

Färgsättning och tapeter utgör idag en stor del av inredningen och fel färg eller tapet kan stjälpa intrycket av ett helt hem. Det är därför viktigt att se till helheten då inredningen planeras och att anlita ett bra måleri. Ett måleri som hjälper dig i planeringen, kommer med goda råd och avstyr om idéen stjälper helhetsintrycket.

Idag visar vår inredning vilka vi är. Förr flyttade vi vid behov och flyttade vi in på stående fot, tog med oss alla möbler från föregående bostad och ställde in dem – sedan var vi nöjda. De senaste decennierna har svenskarnas intresse ökat rejält vad gäller bostadsvalet och det är mycket tack vare storstädernas stora omvandling från hyresrätt till bostadsrätt. Idag visar bostaden vilka vi är och vi vill gärna besöka den flertalet gånger innan vi flyttar in, se den i olika ljus, planera färger och möbler efter ljusinsläpp, väderstreck, insyn med mera. Vi vill känna bostadens själ och är mer kräsna i vårt bostads- och inredningsval.

Idag uppskattar många äldre inredningsdetaljer som spröjsade fönster, 1960-talskök och furugolv och låter dem ta plats. Låter de detaljerna styra valet av inredning. Det finns fastighetsägare som tror att det blir dyrare att renovera det befintliga än att byta ut allt men i själva verket är det tvärtom. Med det miljövänliga i åtanke vill många köpare och hyresgäster idag bevara istället för att riva ut. Samtidigt vill vi dock göra bostaden mer miljövänlig och gör det bland annat genom att installera snålspolande duschar och toaletter och köper grön el.

Tack vare sociala medier överöses vi av nya intryck och många inreder efter säsong och trender. Till skillnad mot förr inreder vi alla rum i bostaden. Förr sågs till exempel badrummet som en plats för tandborstning medan vi idag vill inreda också dessa för att matcha resten av bostaden. Också badrummen ska målas och planeras in i minsta detalj, göras ombonade och praktiska. Vara i harmoni med alla andra rum.