Skapa en mood board

Att inreda sitt hem kan vara en väldigt rolig uppgift, men det kan också vara svårt och knepigt att få till den där rätta looken som man så länge har längtat efter. I tidningar och på tv får man se de mest stilfulla och smakfullt inredda hemmen, men själv lyckas man inte få till det.

Det största misstaget som människor gör är att de handlar inredning på måfå. Det betyder att man ser ett föremål, en dekoration eller inredningsdetalj i affären som man tycker är snygg och direkt köper hem den, utan att tänka på hur den kommer att matcha resten av hemmet och sedan fortsätter man i samma cirkel. Visst kan man ibland lyckas träffa in precis rätt, men i de flesta fall inte.

Ta hjälp av en mood board

En mood board är ett mycket bra och enkelt verktyg som du kan använda dig av i många olika situationer i livet och speciellt i samband med inredning. Genom att använda dig av en sådan kan du göra upp en mycket tydligare plan om hur du vill att resultatet ska komma att bli. Det spelar ingen roll om det bara är ett enstaka rum som du ska ge dig på eller om det är det fullständiga hemmet. En mood board kan hjälpa dig precis lika väl ändå.

För att kunna göra en mood board så behöver du naturligtvis material. Titta i inredningstidningar och klipp och klistra för att skapa ditt alldeles egna drömhem. Nu har du möjlighet att tänka på allt från material till färger och kontraster, utan att behöva köpa hem inredning som sedan hamnar längst in i garderoben för att den inte kändes

rätt när den väl kom på plats.