Guld – färgen som aldrig går ur tid

Om du har något intresse för inredning har du säkerligen redan uppfattat att guld och mässing har varit den stora inredningstrenden under både 2018 och 2019. Sanningen är att guldfärgade hem har ansetts vara mycket exklusiva och trendiga sedan en mycket lång tid tillbaka, titta bara på hur det såg ut på rokoko tiden, eller hur?

Den främsta anledningen till varför människor väljer att inreda sina hem i guld är just på grund av den exklusiva känslan som infinner sig. Det kan t.ex. handla om klockor i guld, guldspeglar, vaser, ljusstakar och mycket mer därtill. Det som är viktigt att komma ihåg är att färgen eller metallen enbart lämpar sig för mindre inredningsdetaljer för att skapa rätt lyx. Du bör således undvika att alldeles för stora möbler har denna färg eller att du t.ex. målar dina väggar i guld.

Enkel att kombinera

En stor fördel med att inreda i guld är att färgen är mycket enkel att kombinera med andra färger. Du kan matcha guld med nästan vilken annan färg som helst och fortfarande få ett hem som ser elegant och stilrent ut. Det spelar ingen roll om det är ljusa eller mörka toner som du vill använda dig av. Guld kommer ändå gå hand i hand.

Ett av våra bästa inredningstips är dock att använda sig av kombinationen guld, svart och vitt. Det finns få färgkombinationer som ser så stilrena och genomtänkta ut som detta och det bästa är att det går att hitta mängder med mindre inredningsdetaljer till ett riktigt bra pris. Ett bra sätt att sätta guldkant på vardagen är att skapa sitt eget stilleben. I ditt stilleben kan du då använda dig av just dessa färgkombinationer, men kom ihåg att även jobba med olika typer av material och med olika höjder.

Skapa dina egna inredningsdetaljer i guld

Att inreda hemmet i guld behöver inte vara dyrt och sanningen är att du enkelt kan fixa biffen med bara 75-150 kronor. Köp hem en sprayfärg i guld och sätt igång och måla om inredningsdetaljer som du redan har idag. Sprayfärg fungerar utmärkt till ramar, vaser, ljusstakar och andra saker som du vill “pimpa till” lite extra. Se till att du skyddar ytor runt omkring dig som du inte vill ska få

färg på sig, inklusive dina händer. Sprayfärg sprider sig lätt.