Orientalisk inredning

Den orientaliska inredningen passar inte enbart i hem där man kommer från ett land som anses vara orientaliskt. Alla hem kan få en snygg, orientalisk inredning om man bara vet hur man ska gå tillväga. Denna inredningsstil är väldigt varm, välkomnande och personlig på många sätt och troligtvis är det en av våra egna stora favoriter.

Det som urskiljer den orientaliska inredningsstilen mot många andra är mystiken som den inger. Har man slagit på stort kan det kännas som att man har skapat sitt egna lilla hem från Agrabah, staden där Aladdin och prinsessan Jasmine kommer ifrån. De mustiga färgerna och de mörka tonerna skapar värme, medan metallerna i silver och guld ger en lyx till det hela. Vill du inreda i orientaliskt vis är det orange, lila, rött, mörkgrönt och vinrött som du ska satsa på. Det är inte för ingenting som butiken Indiska har blivit så populär och omtyckt. Vi svenskar är i stort behov av mer färg i våra hem.

Så skaffar du inredningsstilen

Att inreda orientaliskt kan kännas svårt, speciellt om man inte vet riktigt hur man ska börja, men vi har knepen som du kan ta till för att få ett så lyckat resultat som möjligt.

  • Kinesiska skåp är väldigt vackra och dekorativa. Använd dig av flera små eller ett större beroende på vilken stil du vill ha och hur mycket utrymme du har.
  • Få saker skriker orientalen lika mycket som brickbord.
  • Sittpuffar är väldigt vanliga i den orientaliska inredningsstilen. För rätt känsla väljer du en i skinn.
  • Orientaliskt och kristallkronor går inte hand i hand. Välj vackert målade papperslampor i olika storlekar.
  • Inred med färger som rött och orange och satsa på mycket guld och silver!