Skandinavisk stil

Den skandinaviska stilen är idag en av de vanligaste och man kan lätt skymta den om man tittar på lägenheter hos en fastighetsmäklare. Stilen är väldigt modern, kal och på många sätt både minimalistisk och stilren på en och samma gång. Här använder man sig gärna av ljusa färger för att skapa rymd och tillsätter noga utvalda skulpturer och konst. Fokus i den skandinaviska inredningsstilen är att det ska vara så neutralt som möjligt och därför är färgerna svart, vitt, beige och grått väldigt vanligt.

Skaffa inredningsstilen

När man vill inreda skandinaviskt är ordet överflöd något man helt ska glömma bort. Skippa därför pråliga gulddetaljer och speglar a la rokoko. Här är det viktigt att man tänker efter noga innan man väljer vilka inredningsdetaljer som ska finnas i hemmet. Stilen kräver att man har några få utvalda dekorationer som får stå i blickfånget istället för många. Tänk kvalitet framför kvantitet

Även möblerna i hemmet ska vara avskalade. Vi har en tydlig stil på skandinaviska möbler, vilket är skarpa kanter och ett mer “hårt” utseende. Kom ihåg att det ska vara enkelt och stilrent hela vägen, men du får mer än gärna matcha nytt med gammalt. Det betyder att den gamla skänken som du fick av din mormor kan se utmärkt ut tillsammans med designerstolen i stål.