Du övermöblerar ditt hem

Ett otroligt vanligt misstag när man ska inreda är att man övermöblerar. Man vill fylla varje vägg och varje hörn med en möbel och märker inte att det bara blir mer och mer saker i rummet. Till slut kan det kännas väldigt trångt och jobbigt att komma hem, utan att man riktigt förstår varför. Oftast handlar det då om att man har övermöblerat.

Gränsen mellan en stilren inredning och en övermöblerad är hårfin. Ibland kan det vara det där lilla sidobordet som bara får bägaren att tippa över och skapa en obalans i hela rummet. Ibland räcker det gott och väl med att möblera om och ibland måste man ta till hårdhandskarna och se till att en del möbler faktiskt får flytta.

Inredningsdetaljerna är också viktiga

Det är inte bara möblerna som kan få ett hem att se övermöblerat ut, utan även simpla inredningsdetaljer. Är dina fönsterbrädor fyllda med vaser, krukor, fotografier och ljusbehållare så kan det vara precis det som gör att rummet känns energislukande. Det kan vara svårt att hitta någon form av balans, speciellt om man inte har så mycket kunskap eller erfarenhet av inredning. Ett bra sätt att då gå tillväga är genom att hitta inspiration från andra hem på nätet. Det finns både privatpersoner som lägger upp inredningsbilder eller har t.ex. konton på Instagram som handlar om just inredning, men det finns även nyhetstidningar, modemagasin, inredningssajter och mycket mer att använda sig av.

Att inte övermöblera betyder inte heller att du ska “undermöblera”. Försök att välja dina möbler med omsorg och ha lite is i magen när du väljer. Det är annars lätt hänt att man köper för mycket möbler som man egentligen varken behöver eller trivs med.