Inred i shabby chick

Om du tycker om lantlig, romantisk inredning, kanske shabby chick är en inredningsmodell som passar dig. Stilen växte fram i Storbritannien under 1980-talet. Det som utmärker stilen är att möbler och saker ska se gamla och slitna ut, och utgå från vit färg. Gardiner och kläder ska vara av bomull eller linne och ha mycket volanger. Överkast, kuddar, dynor med mera bör vara blommiga, gärna i ljusa pastellfärger.

Du som är pysslig och tycker om att fixa och dona hemma, kommer troligtvis älska att pynta ditt hem med shabby chick. Det gäller dock att planera och inte stressa fram ditt nyrenoverade hem. Börja gärna med att titta i tidskrifter på nätet som visar shabby chick för att hitta bra tips. Notera de möbler du tycker är snygga och spara bilderna av dem. På så sätt kan du först inreda i fantasin.

När du vet hur du vill ha det är det dags att skaffa möbler och de bästa ställena är loppmarknader, gärna de som finns på landet. Du kan också titta vad som erbjuds på nätet och även annonsera själv. Efter att du hittat de möbler du vill ha får du inte glömma bort att köpa färg, penslar och sandpapper. Glöm inte heller bort att köpa en snygg fasadbelysning i en butik som säljer belysning.

Sedan ska du fixa till en bra plats där du kan måla och fixa. Ska du vara inomhus är ett tomt rum som ändå ska renoveras bäst att vara i, eftersom det är lätt att färg stänker på golv och väggar. En plats i trädgården där du kan måla när vädret tillåter är perfekt. Du kan måla om de flesta material, spelar ingen roll om det till exempel är gjort av trä, plast eller zink.