Romantiskt och lantligt

Tids nog blir allt gammalt, oavsett om det är hus, kläder, skönhetsprodukter eller inredning som man talar om. Det enda som däremot aldrig kan bli gammalt nog är den lantliga inredningsstilen som under en period befann sig i nästan alla svenskars hem. Det råder ingen tvivel på att Sverige anammade denna inredningsstil till fullo och än idag är det en av de mest populära alternativen. Stilen kan synas i stugan på landet så val som i mångmiljonlägenheten i storstaden.

Så lyckas du med stilen

Romantiskt och lantligt låter väl helt underbart, men hur ser man till att lyckas med detta? För det första så kan det vara bra att om man möjlighet att besöka en och en annan loppis. På loppmarknader kan man hitta mängder med nötta och äldre möbler som inte längre kommer till användning och man kan även hitta olika inredningsdetaljer som går hand i hand. Den lantliga och lite klassiska stilen inkluderar nämligen väldigt mycket detaljer. Det kan t.ex. vara en kopparkittel som du hittar i en second hand butik, ett mjukt och varmt fårskinn som du slänger över bänken vid köksbordet eller varför inte de traditionella gardinerna som är prydda med röda och vita mönster.

Vilka färger ska man satsa på?

Vilka färger som man vill ha i sitt hem är naturligtvis väldigt individuellt. Det som passar för den ena fungerar inte alls för den andra. Den lantliga inredningsstilen brukar främst ha två olika typer av färgskalor. Antingen satsar man på mörkbrunt och mycket trä, t.ex. köksbord i furu och liknande, eller så går man all in på “shabby chick” och väljer vitt, vitt, vitt. Fördelen med det sistnämnda är att ljusa färger kommer att få ditt hem att se mycket större och luftigare ut. Mörka färger har en tendens att förminska och därför bör man vara lite extra försiktiga med dessa, speciellt om man bor i ett mindre hem.

Handla online eller i butik

Idag är utbudet av lantlig inredning så otroligt stort och det finns mängder med olika butiker och webbshoppar att välja mellan. Handlar du på internet kommer du att ha betydligt större valmöjligheter och det finns också chans att du hittar de där riktiga guldgruvorna till butiker. Lantligt kräver dock att det finns en hel del ålder bakom föremålen, så i detta fall kanske second hand butiker och loppmarknader är det bästa alternativet.