Hela världen i din trädgård

Om du gillar att resa och att pyssla i din trädgård kan du förena dina intressen på flera kul och innovativa sätt. När du inreder ditt hem så inkluderar det ju även uteplatserna och det finns många sätt att göra det på. Ett sådant är att ta med reseintrycken till hemmet och skapa en unik och trivsam trädgårdsmiljö.

Hur stort du vill satsa på din trädgård är naturligtvis upp till dig. Det kan röra sig om allt från en liten trädgårdsfe som påminner om besöket på Beatrix Potters gård till en helrenovering i zen-stil efter resan till Japan. Du kan också inkorporera flera element från olika äventyr, exempelvis en liten fontän som påminner om utflykten till Versailles, en bänk i stil med de kloster du besökt i Italien eller kanske ett vackert, blått öga från semestern i Grekland eller Turkiet.

Glöm inte växterna

Förutom själva designen på trädgården så är växterna naturligtvis mycket viktiga för att skapa den rätta känslan och stilen. Då det svenska vädret inte alltid är förlåtande kan du antingen välja nordiska blommor och växter som passar in genom deras färg, eller satsa på mer exotiska varianter som kan klara ett nordiskt klimat. Några exempel på sådana är bambu, azalea och chili som alla har mycket karaktäristiska och spännande utseenden som genast för tankarna till strapatser ute i den stora världen.

Designa sittplatsen

Förhoppningsvis kommer du att kunna spendera många sköna timmar i din trädgård och därför är det viktigt med en bekväm och praktisk sittplats. Gör den vacker och spännande med detaljer som går i trädgårdens anda: en mexikansk filt, en lanterna i kinesisk design eller kanske en uppsättning kuddar i marockanska färger.