Placera gardinerna högt

Alla hem är personliga och alla strävar efter olika typer av inredningsstilar. Det som majoriteten av alla däremot har som gemensamt mål är att försöka skapa så mycket rymd som möjligt. Man vill att hemmet eller rummet i fråga ska se större ut, kännas fritt och luftigt och det finns väldigt enkla knep för att få till precis den rätta känslan.

Har du någonsin tittat på hur gardinerna i ditt hem ser ut? Inte specifikt vilken färg de har, utan mer hur de är placerade. I de flesta hem så är gardinstängerna redan placerade i jämnhöjd med fönsterkarmen och man hänger på sina önskade gardiner per automatik, utan att titta på hur detta förändrar intrycket. När gardinerna ramar in fönstret så får det både fönster och rum att se mycket mindre ut.

För att undvika denna känsla bör du hänga gardinerna i taket istället. Det finns enkla och smidiga skenor som man kan sätta upp och som du därefter trär dina gardiner på. När gardinerna hamnar högt upp får det både fönster och vägg att se mycket större ut, tänk bara på hur hotell använder sig av detta knep för att få det minsta rummet att se luftigt och lyxigt ut.