Minimalistisk inredning

Innan man väljer att inreda minimalistiskt så kan det vara bra att veta vad det faktiskt innebär. Många tror att minimalistisk betyder att man enbart ska ha så rena ytor i hemmet som möjligt, men sanningen är att det finns en betydligt djupare historia bakom inredningsstilen än så. Idag lever de flesta människor ett väldigt hektiskt liv och man samlar på sig mängder av saker som man inte behöver. Vi konsumerar mer och mer och får allt mindre utrymme för det mentala, eftersom hemmen är fyllda upp över öronen i föremål.

Även om inte alla förstår sig på grunden i den minimalistiska inredningen så är inredningsstilen fortfarande otroligt populär. Vi tycker dock att den bakomliggande anledningen till inredningsstilen är av betydligt större vikt än att man ska ha ett hem som ser ut att följa någon viss typ av inredningstidning. Innan du väljer att inreda på detta vis kan det därför vara bra att du tänker på varför du vill ha den och hur den kan tillföra något i ditt liv. En minimalistisk inredning är inte något man bara gör för stunden, utan ett nytt sätt att leva.

Så lyckas du med inredningstrenden

Här nedan har vi samlat våra bästa tips på hur du snabbt och enkelt kan komma igång och leva mer minimalistiskt.

  • Var tydlig med varför du vill leva mer minimalistiskt. Vill du ha ett hem som är mer lättstädat eller vill du ha mer mentalt utrymme?
  • Gör en ordentligt storstädning och rensning av hela hemmet. Det inkluderar inte bara själva boytan, utan även förråd, vind och källare. Du behöver bli av med allting som inte kommer till användning. Sälj eller skänk bort till andra!
  • Börja med de jobbigaste delarna först, vilket t.ex. kan vara att sätta ny färg på väggarna. Den minimalistiska inredningsstilen är väldigt neutral av sig och jordnära färger är i fokus. Ta bort pråliga och skrikiga tapeter för att skapa ett hem med mer lugn.
  • Målet med denna inredningsstil är att ha så lite föremål som möjligt och därför bör du tänka smart när du handlar. Välj dina inredningsdetaljer med stor omsorg och se till så att du tänker kvalitet framför kvantitet i varje inköp du gör.
  • Växter är något som du inte kan få för många av. I ett redan neutralt och minimalistiskt hem är det viktigt att du tillför någon form av liv och värme och vad är då bättre än snygga växter som även förbättrar syren.
  • Anamma den väl omtalade filosofin som lyder “en in, en ut”. Det betyder att för varje gång som du tar in ett nytt föremål i hemmet, så ska du även se till att ett annat föremål ryker. Köper du hem en ny ljusstake så ska du alltså inte nu ha två, utan fortfarande bara en.