Retro – en resa i tiden

Det råder en hel del delade meningar om den retro-inredningsstil som har börjat att fylla svenskarnas hem allt mer. Många menar att inredningsstilen är utdöd och att den borde stannat kvar på 50-talet, medan andra menar att det är en tidlös klassiker som aldrig kan slå fel. Orsaken till att vissa inte tycker om den är för att de helt enkelt tror att man ska gå all in och skapa ett hem som ser precis ut som sin mormor och morfars hus på landet, men det är inte riktigt det som stilen går ut på. Det handlar istället att på ett modernt och stilfullt sätt blanda gammalt med nytt och skapa en personlig och hållbar stil i sitt hem.

Så fixar du retro-stilen

Har du fått smak för retro och vill att ditt hem ska se lika fräscht och häftigt ut? Härligt! Då har vi massor med tips som vi kan bjuda på. På internet kommer du även att kunna hitta mängder med bilder och inspiration som du kan använda dig av. Här är det bra om du gör en mood board och planerar din inredning innan du sätter igång, annars är det lätt hänt att man går överstyr.

  • Kom ihåg att du inte behöver fylla upp varenda vrå eller byta ut varenda möbler för att ditt hem ska se och kännas retro. Använd dig av några få utvalda möbler och låt dessa vara fokus, medan moderna alternativ skapar en balanserad kombination.
  • Teak är ett material som sågs till väldigt mycket under 50-talet. Träslaget är snyggt, enkelt att sköta om och väldigt hållbart. Vet du inte hur du ska använda dig av teaken kan en snygg sideboard i hemmet vara pricken över i:et.
  • En stringhylla kan vara det där lilla som behövs för att få ditt hem riktigt retro. Stringhyllan har gjort en stor comeback på senaste tid och finns även i modernare versioner för den som inte orkar rota igenom källaren eller besöka loppmarknader.
  • Ett retrohem är inte komplett utan gröna växter, eller hur! En växt som länge har varit bortglömd är elefantöra, men på senare tid har den blivit allt mer populär. Den är vacker att titta på, enkel att sköta om och ger ditt hem rätt känsla.
  • Använder du väckarklockan på mobilen idag eller har du en sån där klockradio? Glöm det! Det finns mängder av snygga retroväckarklockor som kommer att göra ditt sovrum betydligt snyggare.